مایکروفر یک وسیله ضروری در آشپزخانه است که امکان آشپزی سریع و بی دردسر را فراهم میسازد. وجود حالتهای پخت گوناگون تهیه غذاهای متنوع را امکان پذیر نموده و وجود ابزارهای کنترل مختلف در آن امکان پخت راحت و آسان غذا را فراهم میکند. انواع مختلف مایکروفر در بازار وجود دارد که انتخاب از بین آنها باعث سرگیجه میشود؛ اما اگر قصد خرید آن را دارید باید مواردی نظیر فضای آشپزخانه، امکانات مورد نیاز و طراحی مورد پسندتان را در نظر بگیرید.
اگر از یک مایکروفر بزرگ که مقدار قابل توجهی از فضای روی کابینت شما را اشغال کرده خسته شدهاید، یک مایکروفر توکار گزینه مناسبی برای آشپزخانه شماست. این مایکروفر را میتوان به زیبایی درون کابینت یا روی دیوار نصب نمود تا مقداری از فضای روی کابینت را آزاد کرد. از آنجا که با کابینت به خوبی هماهنگ و یکپارچه میشود ترکیبی زیبا و شیک خلق میکند. این مدل معمولاً در طبقه بالای اجاق گاز و یا فر نصب میشود.
این نوع از ماکروفرها فضای کمتری را در آشپزخانه اشغال میکنند.
ظاهری زیباتر و مدرنتر به محیط آشپزخانه میبخشند.
بهترین گزینه برای آشپزخانههای کوچک محسوب میشوند.
به طور کلی فر به دنبال نام هر دستگاهی می آید، یعنی در آن پخت غذا در محیط بسته و دمای تقریباً یکنواخت امکان پذیر است. ساده ترین نوع فرها، فر فری استندینگ است که دارای چند طبقه بوده و روی اجاق گازها سوار است.فر توکار برقی یا گازی، الهام گرفته از همین حالت کلاسیک فر است اما امکانات بیشتر و پیشرفته تری دارد. کیفیت غذاهایی که می توانید با آن ها درست کنید خوب است و فقط نیاز به کمی تجربه و قلق دارد. برای یک فرد آشنا به پخت و پز که بیشتر اهل پخت مرغ، ماهی، احیاناً پیتزا و کیک و شیرینی است، آشپزی در فر منجر به غذایی می شود که در نهایت مطبوع تر از مایکروفر است زیرا هیچ کدام از دستگاههای مایکروویو و یا سولاردام قابلیت پخت لذیذ برای این خوراکی ها را ندارند. غذا را در فر بپزید تا سالم بمانید ؛ فرها با داشتن طبقات مختلف، جوجه گردان و دیگر امکانات، دستگاه های کامل تری برای آشپزی هستند. اکثر فرها دارای پروانه هواکش هستند که باعث میشود گرمای فر در کل فضا به طور یکسان توزیع شود، از کار افتادن این پروانه باعث میشود فر شما به خوبی کار نکند و نتیجهای که باید از آن نگیرید، به خصوص در پخت کیک ها و شیرینیها که حرارت یکنواخت از اهمیت زیادی برخوردار است. درجه حرارت فرها معمولاً تفاوتهایی با استاندارد دارد. بهترین فر، فری است که کم ترین تفاوت را با درجه حرارت استاندارد داشته باشد. اگر زیاد اهل پخت و پز نیستید، بهتر است یک مایکروفر خوب و یا یک سولاردام در آشپزخانه قرار دهید. از آنجایی که قیمت می تواند عامل مهمی باشد. مایکروفرها از لوازم مدرن آشپزخانه هستند و محبوبیت قابل درکی دارند چون در زمینه هایی بسیاری کارآمد هستند. مایکروفر عملیات پخت و پز را به وسیله اشعه و امواج الکترو مغناطیس مایکرو و المنت های گرمایی انجام می دهد
سولاردام یا مایکروفر؟
سولاردام نوع پیشرفته تری از مایکروفر است که علاوه بر امواج مایکرو، یک لامپ هالوژنی با نور شدید، به گریل شدن و برشته شدن غذا از زیر و رو کمک می کند. گرمای حاصل از این لامپ می تواند قدرت پخت یا کباب شدن غذاها را تا حد قابل توجهی بالا ببرد. سولاردام تمام ویژگی های یک مایکروفر را دارد و کار با آن تجربه دلپذیری به ما می دهد. مثلاً در مواردی که می خواهید مرغ بریان درست کنید خیلی مناسب است چون به خاطر نحوه گریل کردن خود، آب غذا را خشک نمی کنند. البته یادتان نرود که وقتی مهمان دارید در فر تعداد بیشتری پیتزا می توانید درست کنید. از لحاظ مضر بودن؛ اگر مایکروفرها را وسیله مضری می دانید، سولاردام هم نکته مثبتی مبنی بر بی ضررتر بودن ندارد.